Nordic kitchen knivene er udviklet og designet efter japanske traditioner. Knivsbladet er fremstillet i japansk Damaskus stål (AUS 10) og består af 67 lag. Desuden har skæret en japansk vinkel på 13-15° på hver side. Tilsammen giver det bladet maksimal skarphed uden at gå på kompromis med bladets fleksibilitet. Bladets smalle ryg gør det nemt at skære igennem madvarer - undgå dog frostvarer og ben. Knivens greb er udformet med udgangspunkt i håndens anatomi. Brystet af kniven er udformet, så man kan hvile tommelfingeren på det, hvilket giver et bedre tryk og mere præcis styring af kniven. Knivsbladets kant er desuden rundet foroven. Knivene er slidstærke med en hårdhed på 60. Kokkekniven kan klare alle typer knivskarpe præstationer i køkkenet, og er derfor de fleste kokkes foretrukne. Bladets skarphed sikrer effektiv snitning, udskæring og hakning. Skaftets udformning betyder desuden, at kniven altid ligger stabilt og sikkert i hånden.