ET RAFFINERET UDVALG AF ØLGLAS
I Illums Bolighus har vi et bredt udvalg af udsøgte ølglas, hvoraf vi har flere forskellige bud på hvordan det kan tage sig ud i henhold til formgivning og design. Heraf kan vi tilbyde høje raffinerede ølglas med elegant stilk, samt lavere æstetiske ølglas med en rund organisk form, og ikke mindst glas, der kan anvendes både som ølglas og cocktailglas, et såkaldt longdrinkglas. Et bredt udvalg der kan tilfredsstille selv den mest kræsne bruger.
Foreningen Danske ølentusiaster har i samarbejde med Holmegaard udviklet et ølglas, Det Danske Glas, som passer til de fleste øltyper, og Eva Solo har i samarbejde med professionelle brygmestre udarbejdet et ølglas, som også passer til de fleste øltyper, hvor duft, aroma og smag bliver fremhævet af glassets udformning. Begge glas er tilgængelige online samt i vores fysiske butikker.
ØLGLAS FRA POPULÆRE BRANDS:
RETTE ØL TIL RETTE RET
Produktionen af øl er en ren videnskab, hvor ølgæren har en stor betydning for øllets smag, derfor kræver fremstillingen af øl, at der bliver kræset for produktet for at derved skabe et produkt, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne slutbruger. En øl er lige så varierende i smagen som vin, og du bør derfor sætte dig ind i øltypen, såfremt at du ønsker at servere øl til maden, så du ikke vælger en øl der overdøver retten, men derimod supplerer den. Bryggeriforeningen har en tommelfingerregel der lyder således; des mørkere ret, des mørkere øl. Hermed forstås eksempelvis, at såfremt at du ønsker at servere øl til fisken, bør du servere en lys øl til, men hvis du ønsker at servere en mørk simreret med megen smag, bør den suppleres med en mørk øl til. Ønsker du at servere øl til flere forskellige retter, bør du også være opmærksom på at servere øllen i rette ølglas, så en lys øl med hertil lette toner, vil blive serveret i et glas der lukker om randen, så aromaerne ikke hurtigt forsvinder, hvorimod den mørke øl nemmere vil kunne serveres i et glas, der åbner sig mod randen, da aromaerne i den mørke øl er mere intense, og dermed tager længere tid om at fordufte.
Det er forskelligt, hvordan øllets skum opfattes af den enkelte. Nogle bryder sig ikke om skummet, mens andre mener at det er en del af selve øloplevelsen. Hertil skal det fortælles, at et dybt ølglas automatisk vil give mere skum, da øllet hurtigere rammer bunden ved udskænkningen, som påvirker kulsyren i øllet.